Broodje met seitan kebab, aardappeltjes en meiraap-venkel salade
Vegetarisch, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram Frieslander aardappels
- 1 stuks rode ui
- 2 stuks venkel
- 300 gram meiraap
- 2 stronkje roodlof
- 2 stuks stokbrood
- 2 pakje seitan kebab doner style
- 75 gram winterpostelein
- 4 el yoghurt
In Huis
- olie en boter om te bakken
- 2 teen(tje) knoflook
- 1 el gedroogde tijm
- 2 el witte wijnazijn
- 1 tl mosterd (voor de dressing)
- 4 el olijfolie extra vierge
- 2 el mayonaise
- 1 el grove mosterd (voor het sausje)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Was de aardappels en snij in wedges. Meng met de olie, peper en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de aardappels ca. 25 minuten in de oven.
- Snij de rode ui in ringen. Verwarm de olijfolie en boter samen in een koekenpan en smoor de ui heel rustig op laag vuur (hoe langer hoe lekkerder). Hak de knoflook fijn en voeg toe, samen met de tijm. Breng op smaak met zout en peper.
- Maak in een slabak een dressing van de witte wijnazijn, mosterd, olijfolie extra vierge, peper en zout.
- Verwijder het kontje en het loof van de venkel en snij in zo dun mogelijke plakjes. Schil de meiraap, snij in kwarten en dan in zo dun mogelijke plakjes. Verwijder indien gewenst het hart van de roodlof en snij in ringen. Doe alles samen bij de salade.
- Bak het stokbrood de laatste 5-7 minuten mee met de aardappel wedges in de oven.
- Verwarm de seitan kebab een paar minuten in een koekenpan met wat olie.
- Was de winterpostelein en snij grof in 4 delen. Voeg bij de salade. Hou een paar blaadjes apart voor op de broodjes!
- Meng de yoghurt en mayonaise met de grove mosterd tot een sausje.
- Snij de broodjes open en besmeer met de mosterdmayonaise. Vul met de vega kebab, blaadjes winterpostelein en de uien. Serveer de salade erbij.