Broodje koolrabisalade met merguez
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 450 g Koolrabi
- 40 g Rucola
- 4 stuk(s) Merguezworstjes
- 8 stuk(s) Boterham
- 6 stuk(s) Tomaten
- 1 stuk(s) Lente-ui
In Huis
- 1 teentje(s) Knoflook
- 1 tl Citroenrasp
- 3 el Citroensap
- 1 tl Mosterd
- tl Gerookt paprikapoeder
- 3 el Olijfolie (extra vierge)
- om in te smeren Boter
- Peper en zout
Recept stappen
- 1. Pers de knoflook en meng tot een dressing met de citroenrasp, citroensap, mosterd, paprikapoeder, 1 tl-water en 3 eetlepels van de olijfolie.
- 2. Schaaf de koolrabi flinterdun m.b.v. een mandoline. Leg op een schaal en bestrooi met zout. Besprenkel met de dressing. Leg de rucola er op.
- 3. Verhit 1 eetlepel van de olie in een koekenpan en bak de merguez in ongeveer 5 minuten bruin en gaar. Snij in stukken.
- 4. Besmeer de boterhammen met een beetje boter. Beleg met de salade en de stukken merguez. Halveer de tomaatjes en snij wat ringetjes van de lente-ui. Strooi over de salade en het vlees.