Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Broodje knakworst met geroosterde groenten en krieltjes

Varken

  • Totale tijd minuten
2024 30 WB SNELLE knakworst ciabatta geroosterde groenten krieltjes 15196

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuks puntpaprika
  • 1 stuks courgette
  • 1 stuks venkel
  • 100 stuks rode ui
  • 400 gram krieltjes
  • 4 stuks puntige bruine broodjes
  • 4 stuks knakworsten
  • 50 gram jonge sla

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 el balsamicoazijn
  • mayonaise en mosterd naar smaak
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de paprika en courgette in lange repen van ca. 1 cm dik. Verwijder het kontje en loof van de venkel, snij in dunne plakjes. Snij de ui in parten. Meng in een grote ovenschaal met olijfolie, zout, peper en de balsamicoazijn. Bak 20-25 minuten in de oven.
  3. Snij de krieltjes in tweeën (grote exemplaren in vieren). Verwarm olie in een afdekbare koekenpan en bak een paar minuten aan. Dek af, zet het vuur laag en laat in ca. 10 minuten gaar stomen.
  4. Je hebt nu even tijd, dek alvast de tafel.
  5. Leg de broodjes de laatste 5-6 minuten naast de groenten in de oven.
  6. Bak de knakworsten in een grill- of koekenpan in wat olie goudbruin.
  7. Haal de deksel van de krieltjes als ze gaar zijn. Voeg nog een scheut olie toe en bak op hoog vuur tot ze lekker beginnen te bruinen. Schud af en toe om.
  8. Laat iedereen naar smaak een beetje mayonaise en/of mosterd op de broodjes smeren. Beleg met wat jonge sla, geroosterde groenten en de worstjes.
  9. Serveer met de rest van de geroosterde groenten en de krieltjes.