Broodje kippendij met prei-witlofsalade en honing-mosterd dressing
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 440 gram kipdijstukjes Indonesisch gekruid
- 2 stuks prei
- 2 stuks witlof
- 8 sneetjes pain gris
In Huis
- olie om te bakken
- 1 teen knoflook
- 2 el olijfolie
- 1 el mosterd
- 1 el honing
- 1 el azijn
Recept stappen
- Verwarm een pan met een scheutje olie op middelhoog vuur. Bak de kippendijen in 12-15 minuten goudbruin en gaar. Haal ze uit de pan en laat even rusten. Snijd daarna in dunne plakken.
- Snijd de prei in dunne ringen en de witlof in reepjes. Verwarm in dezelfde pan een beetje olie en bak de prei 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de witlof toe en bak nog 2 minuten mee breng op smaak met zout en peper. Laat iets afkoelen.
- Maak een dressing door de knoflook fijn te hakken en te mengen met olijfolie, mosterd, honing en azijn. Meng de dressing door de prei-witlofsalade.
- Rooster de sneetjes landbrood in een broodrooster of in een droge pan. Beleg elk sneetje met plakjes kippendij, een royale hoeveelheid prei-witlofsalade en een beetje extra honing-mosterd dressing.