Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Broodje kippendij met prei-witlofsalade en honing-mosterd dressing

Kip

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 440 gram kipdijstukjes Indonesisch gekruid
  • 2 stuks prei
  • 2 stuks witlof
  • 8 sneetjes pain gris

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 el mosterd
  • 1 el honing
  • 1 el azijn
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm een pan met een scheutje olie op middelhoog vuur. Bak de kippendijen in 12-15 minuten goudbruin en gaar. Haal ze uit de pan en laat even rusten. Snijd daarna in dunne plakken.
  2. Snijd de prei in dunne ringen en de witlof in reepjes. Verwarm in dezelfde pan een beetje olie en bak de prei 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de witlof toe en bak nog 2 minuten mee breng op smaak met zout en peper. Laat iets afkoelen.
  3. Maak een dressing door de knoflook fijn te hakken en te mengen met olijfolie, mosterd, honing en azijn. Meng de dressing door de prei-witlofsalade.
  4. Rooster de sneetjes landbrood in een broodrooster of in een droge pan. Beleg elk sneetje met plakjes kippendij, een royale hoeveelheid prei-witlofsalade en een beetje extra honing-mosterd dressing.