Broodje kabeljauwburger met gesmoorde bietjes en waterkers
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 gram chioggia biet
- 4 bruin broodjes
- 4 kabeljauwburgers
- 2 el bieslook
- 3 el kappertjes
- 1 zakje waterkers
In Huis
- om te bakken olijfolie
- 100 ml water
- naar smaak olijfolie extra vierge
- 1 el rode wijnazijn
- naar smaak balsamicoazijn
- om te serveren mayonaise
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Schil de bietjes en snij in kleine blokjes van ca. 1 cm. Verhit een scheutje olie in een afdekbare hapjespan of wok en bak de blokjes even aan. Voeg het kleine beetje water toe en laat gaar smoren in ca. 15-20 minuten met de deksel op de pan. Roer af en toe.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. De broodjes moeten 8-10 minuten afgebakken worden.
- Bak de kabeljauwburgers op laag vuur in een beetje olie bruin en gaar.
- Hak de bieslook fijn. Voeg bij de bieten als die beetgaar zijn en breng op smaak met de rode wijnazijn, peper en zout. Voeg ook de kappertjes toe.
- Verwijder alleen de dikkere stelen van de waterkers. Bewaar wat blaadjes waterkers voor op de broodjes en maak de rest aan in een grote schaal met wat olijfolie extra vierge en balsamicoazijn (verhouding 3 op 1). Schep de bietjes op de waterkers.
- Serveer de burgers op de broodjes met wat mayonaise en blaadjes waterkers en eet de bieten en de waterkerssalade erbij.