Broodje juicy burger met vegan kruidenmayonaise, bietenborani, geroosterde venkel en aardappels
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks venkel
- 800 gram Nicola aardappelen
- 800 gram rode bieten
- 10 gram dille (gesnipperd)
- 15 gram bieslook (gesnipperd)
- 150 ml amandelyoghurt
- 4 stuks vegan briochebol
- 4 stuks Juicy vegan burger
- 2 stuks pomodori tomaat
- naar smaak rucola
In Huis
- olie om te bakken
- 100 ml water (voor de bieten)
- 1 teentje knoflook
- 2 el rode wijnazijn
- 2 el olijfolie extra vierge
- 4 el vegan mayonaise
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verwijder het kontje en het loof van de venkel en snij in dunne plakken. Was de aardappelen en snij in dunne wedges. Meng beide in een mengkom met olie, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 minuten in de oven. Schep halverwege om.
- Schil de bieten en snij in echt kleine blokjes van max. 1 cm. Verhit een scheutje olie in een afdekbare hapjespan of wok en bak de blokjes even aan. Voeg de aangegeven hoeveelheid water toe, dek af en laat zachtjes gaar smoren in 15-20 minuten. Roer af en toe en zorg dat het niet aanbakt.
- Pers de knoflook in een kommetje en druk er 0,5 tl zout (bij 4p) met een lepel doorheen. Meng de rode wijnazijn en olijfolie extra vierge erdoor.
- Hak de dille en bieslook fijn. Meng de helft (!) van de dille, alle bieslook en 2 el amandelyoghurt (bij 4p) met de vegan mayo.
- Leg als de venkel en aardappelen bijna gaar zijn, de broodjes ca. 5 minuten in de oven. Zet een wekker zodat ze niet aanbranden!
- Check of de bietjes beetgaar zijn. Laat eventueel vocht nog verdampen. Doe ze in een schaal en laat een beetje afkoelen.
- Verwarm olie in een koekenpan en bak de burgers om en om in ca. 5 minuten warm.
- Meng de dressing, de overige dille en amandelyoghurt door de bietjes. Breng op smaak met peper.
- Snij de tomaat in dunne plakjes. Beleg de broodjes met de vegan kruidenmayo, plakjes tomaat, een plukje rucola en de burgers. Serveer met de bietenborani, geroosterde venkel en aardappeltjes.