Broodje hotdog met zuurkoolsalade en groentefrietjes
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram knolselderij
- 400 gram bataat
- 500 gram Agria aardappelen
- 1 bakje mosterd- en venkelzaad
- 500 gram vatverse zuurkool
- 200 gram yacon
- 1 el dragon (fijngesneden)
- 80 ml havercuisine
- 4 stuks ciabatta broodjes
- 4 stuks verse knakworsten
- 8 blaadjes waterkers
In Huis
- olijfolie
- 6 el mayonaise
- 2 tl mosterd
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Schil de knolselderij, bataat en aardappel. Snij in dunne frietjes. Meng met olie, peper en zout. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 25 minuten in de oven.
- Doe 4 el (bij 4p) (milde) olijfolie in een klein steelpannetje. Bak het mosterdzaad en venkelzaad een paar minuten afgedekt op heel laag vuur. Zet het vuur uit als de mosterdzaadjes tegen de deksel beginnen te tikken.
- Spoel de zuurkool in een vergiet onder koud stromend water. Wil je de zuurkool wat zuurder, spoel dan minder lang. Knijp de zuurkool daarna goed uit. Schil de yacon en snij in hele kleine blokjes (0.5 cm).
- Doe de kruidige olie in een mengkom. Hak de dragonblaadjes en voeg toe, samen met de zuurkool en de yacon. Voeg wat zout en lekker veel peper toe en meng met je handen voorzichtig door elkaar.
- Meng de mayo met de havercuisine en mosterd. Meng door de zuurkool.
- Leg de laatste 5 minuten de broodjes bij de frietjes. Let op dat ze niet verbranden!
- Warm als de groenten bijna klaar zijn de worstjes op in een grill- of koekenpan met olie.
- Beleg elk broodje met wat blaadjes waterkers, een knakworst en een goede dot zuurkool. Serveer de frietjes en de rest van de zuurkool erbij.
- NB. In het bakje specerijen (4p) zit: 1 el venkelzaad en 2 tl mosterdzaad. In het 2p bakje zit de helft.