Broodje hotdog met zuurkool en groentefrietjes
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram bataat
- 600 gram Agria aardappelen
- 200 gram yacon
- 1 el dragon (fijngesneden)
- 500 gram zuurkool met kruiden
- 80 gram havercuisine
- 4 stuks ciabatta broodjes
- 4 stuks verse knakworsten
- 8 blaadjes waterkers
In Huis
- olijfolie om te bakken
- 6 el mayonaise
- 2 tl mosterd
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Schil de bataat en aardappel. Snij in Vlaams frietformaat. Meng met olie, peper en zout. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 25 minuten in de oven.
- Schil de yacon en snij in hele kleine blokjes (0.5 cm). Hak de dragonblaadjes en voeg beide in een mengkom. Laat de zuurkool goed uitlekken en voeg toe. Breng op smaak met zout en lekker veel peper. Meng met je handen voorzichtig door elkaar.
- Meng de mayo met de havercuisine en mosterd. Meng naar smaak door de zuurkool.
- Leg de laatste 5 minuten de broodjes bij de frietjes. Let op dat ze niet verbranden!
- Warm als de groenten bijna klaar zijn de worstjes op in een koekenpan met olie.
- Beleg elk broodje met wat blaadjes waterkers, een knakworst en een goede dot zuurkool. Serveer de frietjes en de rest van de zuurkool erbij.