Broodje hotdog in katenspek met sjalot en knolselderij
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 rookworsten
- 1 knolselderij
- 4 plakjes katenspek
- 2 sjalotten
In Huis
- 2 el boter
- 2 el ahornsiroop
- 4 stuks hotdog broodjes
Recept stappen
- Verwarm langzaam de worst door deze ca. 20 minuten met folie in heet water te leggen (water mag niet koken).
- Snij intussen de knolselderij julienne en kook kort (blancheer), spoel af met koud water.
- Rol een stukje katenspek om elke rookworst. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de worsten aan totdat het katenspek rondom knapperig en bruin is. Hou warm.
- Snij de sjalot in dunne plakjes. Verhit de rest van de boter in een andere koekenpan en bak de sjalot zachtjes aan. Voeg de ahornsiroop toe en laat de uien karamelliseren in de siroop.
- Leg wat knolselderij in de broodjes en de worst erop. Schep wat van de gebakken sjalot erover.