Broodje hamburger met koolrabisalade
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuk(s) Landbrood
- 1 stuk(s) Koolrabi
- 4 stuk(s) Runderburger
- naar smaak Groene batavia sla
In Huis
- 2 el Yoghurt
- 1 el Mayonaise
- 1 el Olijfolie (extra vierge)
- 1 el Witte wijnazijn
- 1 tl Honing
- 2 tl Maanzaad
- om te bakken Boter
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden om het landbrood straks in te bakken (circa 8 minuten).
- Rasp de koolrabi grof.
- Meng een dressing door de yoghurt, mayonaise, olijfolie, wijnazijn, honing, maanzaad en wat peper en zout te mengen. Schep door de geraspte koolrabi.
- Verhit wat boter in een koekenpan. Bestrooi de hamburgers met peper en zout. Bak ze om en om bruin in ca. 4 minuten aan iedere kant.
- Snij het landbrood in 4 stukken. Snij de stukken open en beleg met een blad sla. Beleg met de burgers.
- Verdeel er wat van de koolrabisalade over en serveer.
- Wijnsuggestie:Costieres de Nimes Les Gres - Domaine de Poulvarel (Rhone, Frankrijk)