Broodje gegrilde paprika met hummus en een salade van venkel, tomaten en linzen
Vegetarisch, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks paprika
- 1 stuks rode ui
- 1 stuks venkel
- 2 stuks tomaten
- 160 gram hummus
- 4 stuks bruin puntbroodje
In Huis
- 4 el olijfolie
- 2 el balsamicoazijn
- 1 blikje linzen
- 1 teentje knoflook
- 1 tl zout
- 1 tl mosterd
- 4 el olijfolie (extra vierge)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de paprika in lange repen van 1 cm dik.
- Snij de ui in halve ringen. Hussel de ui en de paprika in een grote ovenschaal goed met de olijfolie, zout, peper en de helft(!) van de balsamico-azijn. Zorg dat alles goed bedekt is. Schuif ca. 25 minuten in de oven.
- Spoel de linzen af en laat uitlekken in een vergiet.
- Maak de dressing: pers de knoflook en wrijf het zout (ja echt 1tl bij 4p) er heel goed door. Roer de mosterd, olijfolie extra vierge en de rest van de balsamicoazijn er goed doorheen.
- Haal het loof van de venkel en verwijder het hart. Snij in kleine stukjes. Snij de tomaten in kwarten. Meng met de linzen door de dressing.
- Bak de broodjes 6 minuten af in de oven. Doe de hummus in een bakje met een flinke scheut lekkere olijfolie en zet op tafel.
- Laat iedereen naar smaak hummus op het broodje smeren en dan met geroosterde groenten beleggen.
- Serveer de broodjes met de overgebleven geroosterde groenten en de linzensalade.