Broodje bal met pindasaus van Bartje Boemboe
Lam, Kalf, Snel klaar, Lunch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks roggebrood vloer
- 1 el ui
- 1 stuks ei (voor het gehakt)
- 200 gram katjangsaus
- 4 stengel paksoi
- 1 stuks rode puntpaprika
- 4 stuks ei
In Huis
- 1 teen knoflook
- 4 el paneermeel
- 2 tl paprikapoeder
- 1 el ketjap manis
- olie of boter om te bakken
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak het brood in 8-10 minuten af.
- Snipper de ui en knoflook. Kneed het gehakt samen met het ei, ui, knoflook, paneermeel, paprikapoeder, ketjap manis, zout en peper en draai er per persoon een bal van.
- Verwarm olie of boter in een koekenpan en bak de gehaktballen rondom goudbruin.
- Snij de paksoi en paprika in dunne reepjes.
- Bak per persoon een spiegelei.
- Zet een steelpannetje op met de katjangsaus en voeg per 100 gram, 100 ml water toe. Warm langzaam op tot een gladde pindasaus. Blijf roeren. Voeg nog wat water toe als de saus te dik wordt. Bartje Boemboe zegt altijd: hou de pindasaus goed dun, zo hoort het!
- Snij het brood in sneetjes en de gehaktbal in plakken. Beleg met wat rauwe paksoi en paprika, de gehaktbal plakken en giet de pindasaus erover.