Broccolitaart
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram broccoli
- 4 eieren
- 150 gram overjarige kaas (geraspt)
In Huis
- 1 pak diepvriesbladerdeeg
- 2 paneermeel (optioneel)
- 0.5 ui
- 1 snufje(s) nootmuskaat
- 200 ml slagroom
Recept stappen
- Vet de springvorm in met wat olie. Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier. Leg het bladerdeeg netjes in de springvorm en druk de naden goed aan. Prik gaatjes in de bodem. Bestrooi de bodem met wat paneermeel of beschuitkruimels. Zet weg.
- Kook de broccoli in water met wat zout beetgaar in ca. 5 minuten. Giet af en spoel af onder de koude kraan en laat goed uitlekken.
- Bak de ui in wat olie tot deze zacht is.
- Klop de eieren los met wat nootmuskaat en roer er de slagroom door. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de broccoli en ui over de taartbodem. Strooi er de kaas over. Schenk het eimengsel erover. Bak de taart in 35-40 minuten gaar en goudbruin in het midden van de oven. Laat hem wat afkoelen voordat je hem gaat eten. Hij krijgt dan meer smaak.
- Lekker met een frisse salade.