Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Broccoli-wok met een spiegeleitje en pindasaus van Bartje Boemboe

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Broccoli wok met een spiegeleitje en pindasaus van Bartje Boemboe | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 240 gram zilvervliesrijst (zie tip)
  • 500 gram broccoli
  • 200 gram peen
  • 1 stuks paprika
  • 1 stronk paksoi
  • 4 stuks eieren
  • 200 gram pindasaus

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 el sojasaus
  • 1 el limoen- of citroensap (uit een flesje)
  • 1 el honing
  • 2 teentjes knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Breng de rijst met iets meer dan een dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 25 minuten gaar en droog koken (zie tip 1).
  2. Verdeel de broccoli in roosjes en snij de stronk in dunne plakjes. Schil en snij de peen in dunne halve maantjes. Snij de paprika in dunne reepjes. Verhit olie in een afdekbare wok en bak de peen, paprika en stukjes broccolistronk een paar minuten aan. Voeg de roosjes toe, roer om en dek af. Zet de timer op 5 minuten.
  3. Snij de paksoi stronk in stukjes en het blad in repen. Bak het wit van de paksoi 3-5 minuten mee met de broccoli. Voeg het blad toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Maak een dressing van de sojasaus, limoen- of citroensap, honing en pers de knoflook erbij. Meng door de gare rijst.
  5. Bak per persoon een spiegelei.
  6. Zet een steelpannetje op met de pindasaus en voeg per 100 gram, 100 ml water toe. Warm langzaam op tot een gladde pindasaus. Blijf roeren. Voeg nog wat water toe als de saus te dik wordt. Bartje Boemboe zegt altijd: hou de saus goed dun, zo hoort het!
  7. Serveer de groenten met de rijst, het spiegelei en royaal pindasaus.
  8. Bewaar eventueel een restje gekookte rijst voor bij de chili.