Broccoli steaks met kappertjesdressing en risotto met tuinbonen en Nieuw-Zeelandse spinazie
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 2 stuks broccoli
- 500 gram tuinbonen
- 1 stuks ui
- 2 el peterselie
- 300 gram Nieuw-Zeelandse spinazie
- 125 gram Graafstroom overjarige kaas
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teentje knoflook
- 1000 ml water (voor de bouillon)
- 2 blokje groentebouillon
- 300 gram risottorijst
- scheut witte wijn (optioneel)
- 2 el kappertjes
- 4 el olijfolie extra vierge
- 1 el citroensap
- 1 tl mosterd
- 1 klontje boter
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Zet de broccoli op de stronk en snij in plakken van ca. 1,5 cm. Verdeel de plakken (en afgevallen roosjes) over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie, zout en peper en leg de knoflook (in de schil) tussen. Bak de steaks in ca. 20 min. beetgaar.
- Bereid de bouillon voor.
- Zet een laagje water op. Dop de tuinbonen en voeg toe als het water kookt. Kook gaar in 8-10 minuten. Giet en spoel koud af (kook niet te ver door, ze dienen beetgaar te zijn!). Zet weg.
- Verwarm olie in een pan met dikke bodem. Snipper en fruit de ui. Voeg de risottorijst toe en schep goed om, zodat elke korrel bedekt is met olie. Blus af met een scheutje witte wijn als je dat in huis hebt. Voeg vervolgens zoveel bouillon toe dat de rijst net onder staat. Voeg steeds een nieuwe soeplepel bouillon toe als het vocht is opgenomen. Ga daarmee door tot de rijst gaar is in ca. 20 minuten. De risotto hoort, als hij klaar is, nog een beetje een bite te hebben en smeuïg te zijn.
- Maak de dressing. Hak de kappertjes grof en de peterselie fijn. Meng met de olijfolie extra vierge, citroensap en mosterd. Druk de gepofte knoflook uit de schil en meng door de dressing. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwijder de dikkere stelen van de Nieuw-Zeelandse spinazie (die zijn taai, de dunnere kan je wel eten). Rasp de kaas.
- Roer een klont boter en de helft van de geraspte kaas door de risotto, meng de spinazie en tuinbonen erdoor. Serveer met de rest van de kaas en de steaks er los bij. Serveer de steaks met de kappertjesdressing.