Broccoli en blauwe kaas quiche
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks broccoli
- 1 stuks rode ui
- 1 stuks sjalot
- 100 gram Brabantse blauwschimmel
- 100 gram pruimtomaatjes
In Huis
- 8 stuks eieren
- 50 gram crème fraiche
- 1 tl paprikapoeder
- olie om te bakken
- 1 rol quiche-taartdeeg
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180-200 graden. Zet een pan op het vuur met water en zout en breng aan de kook.
- Snij de broccoli in kleine roosjes en de steel in dunne plakjes en kook 2 à 3 minuten. Giet af en spoel af met koud water, dan blijft de broccoli mooi groen.
- Breek de eieren in een kom, voeg de crème fraîche, paprikapoeder, peper en zout toe en meng goed door elkaar. Verkruimel de kaas erbij.
- Snij de rode ui en sjalot fijn. Verhit olie in een koekenpan en fruit de rode ui en sjalot.
- Vet een (ronde) ovenschaal in met olijfolie en beleg de schaal met het quiche-taartdeeg.
- Verdeel de broccoli en de gebakken ui over het quiche-taartdeeg in de ovenschaal, giet het eimengsel er overheen. Zet in de oven gedurende 20-25 minuten. Elke oven is anders, de taart is klaar als je vork er droog uitkomt. Laat het ei in elk geval niet te droog worden, een beetje smeuïg is het lekkerst.
- Haal de taart uit de oven, snij in stukken en serveer direct.