Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Broccoli en blauwe kaas quiche

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks broccoli
  • 1 stuks rode ui
  • 1 stuks sjalot
  • 100 gram Brabantse blauwschimmel
  • 100 gram pruimtomaatjes

In Huis

  • 8 stuks eieren
  • 50 gram crème fraiche
  • 1 tl paprikapoeder
  • olie om te bakken
  • 1 rol quiche-taartdeeg
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180-200 graden. Zet een pan op het vuur met water en zout en breng aan de kook.
  2. Snij de broccoli in kleine roosjes en de steel in dunne plakjes en kook 2 à 3 minuten. Giet af en spoel af met koud water, dan blijft de broccoli mooi groen.
  3. Breek de eieren in een kom, voeg de crème fraîche, paprikapoeder, peper en zout toe en meng goed door elkaar. Verkruimel de kaas erbij.
  4. Snij de rode ui en sjalot fijn. Verhit olie in een koekenpan en fruit de rode ui en sjalot.
  5. Vet een (ronde) ovenschaal in met olijfolie en beleg de schaal met het quiche-taartdeeg.
  6. Verdeel de broccoli en de gebakken ui over het quiche-taartdeeg in de ovenschaal, giet het eimengsel er overheen. Zet in de oven gedurende 20-25 minuten. Elke oven is anders, de taart is klaar als je vork er droog uitkomt. Laat het ei in elk geval niet te droog worden, een beetje smeuïg is het lekkerst.
  7. Haal de taart uit de oven, snij in stukken en serveer direct.