Brioche met vegan kebab, knoflooksaus, geroosterde aardappelen en meiraap en een salade
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram meiraap
- 400 gram Frieslander aardappelen
- 1 stuks courgette
- 2 stronkjes roodlof
- 4 stuks tomaten
- 0.5 stuks komkommer
- 1 zakje gemengde sla
- 150 gram yoghurt
- 20 gram peterselie (incl. steeltjes)
- 4 stuks vegan brioche bol
- 300 gram vegan kebab
In Huis
- olijfolie (om te bakken)
- 2 el witte wijnazijn
- 1 tl mosterd
- 3 el olijfolie extra vierge
- 1 teentje knoflook
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de meiraap en was of schil de aardappelen. Snij in kleine blokjes van ca 1,5 cm. Meng in een kom met olijfolie, peper en zout. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 20-25 minuten in de oven.
- Snij de courgette in even kleine stukjes. Meng ook met wat olie en peper en zout. Voeg na 10 minuten toe en rooster mee.
- Verwijder het hart van de roodlof en snij in halve ringen. Snij de tomaten en komkommer in stukjes. Doe samen met de sla in een kom.
- Maak de dressing. Meng 2 el yoghurt (bij 4p) met de witte wijnazijn, mosterd en olijfolie extra vierge. Breng op smaak met peper en zout. Hou even apart.
- Hak de knoflook en peterselie heel fijn en meng met de rest van de yoghurt. Je kan ook de yoghurt, knoflook, peterselie, 1 el water (bij 4p) en wat drupjes olijfolie met (of in het bakje van) de staafmixer tot sausje maken. Breng op smaak met peper en zout.
- Piep de briochebollen 4-5 minuten op in de oven.
- Verwarm de vegan kebab een paar minuten in een koekenpan met een beetje olie.
- Meng vlak voor het serveren de dressing door de salade.
- Snij de broodjes open en vul met een deel van de salade, de vegan kebab en knoflooksaus naar wens.
- Serveer de overgebleven salade, aardappels, meiraap en courgette erbij.
- liever helemaal vegan? Vervang dan de yoghurt voor een plantaardige variant zoals vb kokosyoghurt.