Bowl met quinoa, boerenkool, bataat, adukibonen, champignons en tahin-sojadressing
Ingrediënten
In de box
- 700 gram oranje bataat
- 300 gram boerenkool
- 150 gram quinoa
- 2 el tahin
- 1 stuks witte ui
- 500 gram kastanjechampignons
- 1 blikje adukibonen
In Huis
- olie om te bakken
- 4 el olijfolie extra vierge
- 1.5 el sojasaus
- 1.5 el Appel- of witte wijnazijn
- 2 el water
- 2 teentjes knoflook
- mespuntje chilivlokjes (optioneel)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bataat en snij in blokjes van 2 cm. Meng met olie, zout en peper. Bak op een met bakpapier beklede bakplaat in 20-25 minuten gaar.
- Zet een pan met een laagje gezouten water op voor de boerenkool. Je kunt er ook voor kiezen de boerenkool te overgieten met kokend water, afhankelijk van hoe gaar je hem wilt hebben. Zet dan de waterkoker aan en sla stap 4 over.
- Spoel de quinoa een paar keer goed af met koud water. Zet de quinoa op in een dubbele hoeveelheid water. Dek af, breng aan de kook en kook gaar en droog in ca. 10 minuten vanaf dat het water kookt. Laat daarna afdekt staan.
- Kook de boerenkool in 4-6 minuten beetgaar vanaf dat het water weer kookt. Giet af m.b.v. een vergiet en overspoel met koud water (om het garen te stoppen).
- Maak de dressing. Meng de olijfolie extra vierge, sojasaus, azijn, tahin, water en pers de helft (!) van de knoflook erbij. Breng op smaak met peper en evt. een mespuntje chilivlokken (zie tip).
- Verwarm olie in een wok, snipper de ui en fruit zachtjes. Snij de kastanjechampignons in tweeën of vieren. Voeg bij de ui en bak ca. 5 minuten op hoog vuur. Pers de rest van de knoflook er op het laatst bij en verwarm even mee. Giet en spoel de adukibonen af in een vergiet.
- Giet en spoel de adukibonen af in een vergiet. Verdeel de bataat, boerenkool, quinoa, champignons en adukibonen in bowls. Verdeel de dressing erover.
- Is je dressing nog te dik? Verdun met een lepeltje water.