Bowl met halloemi veel groenten, ingelegde rode ui en peersaus
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 gram zilvervliesrijst
- 1 potje kikkererwten
- 500 gram zoete aardappel
- 1 stuks rode ui
- 1 stuks peer
- 6 el yoghurt
- 300 gram snijbiet
- 100 gram hart van de bleekselderij
- 2 pakje halloemi
In Huis
- olie om te bakken
- 1 tl paprikapoeder
- 2 el rode wijnazijn
- 2 tl mosterd
- 1 el witte wijnazijn
- 0.5 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Zet de rijst op in een dubbele hoeveelheid water met wat zout. Kook in 20-25 minuten gaar en droog (liefst m.b.v. een vlamverdeler).
- Giet de kikkererwten af.
- Schrob of schil de zoete aardappel schoon. Halveer in de lengte en snij in halve maantjes van ca. 1 cm. Doe in een mengkom met olie, paprikapoeder, peper en zout. Voeg de kikkererwten toe. Spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 minuten in de oven.
- Snij de rode ui in dunne halve ringetjes. Meng met de rode wijnazijn. Zet weg.
- Schil de peer. Doe samen met de yoghurt, mosterd, witte wijnazijn, olijfolie extra vierge in het bakje van de staafmixer. Mix tot een gladde saus en breng op smaak met een zout en peper.
- Spoel het snijbietblad af. Snij de steel in stukjes en het blad in repen. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de snijbietsteel 2-3 minuten. Voeg het snijbietblad bij de steel en bak nog even mee. Snij intussen het binnenste deel van de bleekselderij (het hart) in kwart maantjes.
- Dep de halloemi droog en snij in plakjes. Verwarm een beetje olie in de pan van de snijbiet. Bak ca. 2 minuten aan elke kant mooi goudbruin.
- Serveer de rijst samen met de zoete aardappel en kikkererwten uit de oven, de groentes, het peersausje en de halloemi.