Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Bowl met gerookte kip veel groenten, zilvervliesrijst, ingelegde rode ui en peersaus

Kip

  • Totale tijd minuten
Bowl met gerookte kip veel groenten, zilvervliesrijst, ingelegde rode ui en peersaus | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 320 gram gerookte kip
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 1 potje kikkererwten
  • 500 gram zoete aardappel
  • 1 stuks rode ui
  • 1 stuks peer
  • 100 gram yoghurt
  • 300 gram snijbiet
  • 100 gram hart van de bleekselderij

In Huis

  • olie om in te bakken
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 tl mosterd
  • 1 el witte wijnazijn
  • 0.5 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Haal de gerookte kip ca. 1 uur van te voren uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen. Is dit niet gelukt? Leg het zakje dan even in warm water.
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  3. Zet de rijst op in een dubbele hoeveelheid water met wat zout. Kook in 20-25 minuten gaar en droog (liefst m.b.v. een vlamverdeler).
  4. Giet de kikkererwten af.
  5. Schrob of schil de zoete aardappel schoon. Halveer in de lengte en snij in halve maantjes van ca. 1 cm. Doe in een mengkom met olie, paprikapoeder, peper en zout. Voeg de kikkererwten toe. Spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 minuten in de oven.
  6. Snij de rode ui in dunne halve ringetjes. Meng met de rode wijnazijn. Zet weg.
  7. Schil de peer. Doe samen met de yoghurt, mosterd, witte wijnazijn, olijfolie extra vierge in het bakje van de staafmixer. Mix tot een gladde saus en breng op smaak met een zout en peper.
  8. Spoel het snijbietblad af. Snij de steel in stukjes en het blad in repen. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de snijbietsteel 2-3 minuten. Voeg het snijbietblad bij de steel en bak nog even mee. Snij intussen het binnenste deel van de bleekselderij (het hart) in kwart maantjes.
  9. Maak een bowl van rijst, zoete aardappel, kikkererwten, snijbiet, bleekselderij, rode ui en kip. Serveer met de peersaus.