Bowl met gegaarde kipshoarma van 1906, paarse bataat, ingelegde radijs, little gem en sriracha-yoghurt
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram paarse bataat
- 800 gram Agria aardappels
- 1 bosje radijs
- 1 el sriracha
- 250 gram yoghurt
- 200 gram peen
- 2 kropje little gem sla
- 15 gram peterselie
- 360 gram gegaarde kipshoarma
In Huis
- olie om te bakken
- 2 el witte wijnazijn
- scheut olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Schil de paarse bataat en was de aardappels. Snij in blokjes van ca. 2 cm. Meng apart van elkaar met olie, peper en zout en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 minuten in de oven.
- Snij de radijs in partjes en laat marineren in de witte wijnazijn.
- Meng de sriracha (meer of minder naar smaak) door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
- Schil en rasp de peen grof. Snij de little gem in reepjes, meng door elkaar en besprenkel met olijfolie extra vierge en wat peper en zout.
- Hak de peterselie fijn.
- Bak de kipshoarma een paar minuten (zonder olie) tot het warm is (het is al gegaard).
- Maak per persoon een bowl van de paarse bataat, aardappeltjes, peen, ingelegde radijs, little gem en kipshoarma. Serveer met de sriracha yoghurt en bestrooi met de peterselie.