Boterbonensoep met wilde worst
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 sjalotjes
- 1 prei
- 2 aardappels
- 1 blik boterbonen
- 4 wilde worsten
- peterselie (naar smaak)
- 1 landbol
In Huis
- 2 liter water
- 20 gram boter
- scheutje olijfolie (extra vierge)
- paprikapoeder (naar smaak)
Recept stappen
- Snipper de sjalotjes, snij de prei in ringen en spoel goed. Schil de aardappels en snij in stukjes.
- Zet een pan met de aangegeven hoeveelheid water op en voeg de sjalotjes, prei en aardappels toe. Laat alles een 1/2 uur koken. Laat de bonen uitlekken en voeg toe. Laat 5 minuten meewarmen.
- Draai de soep door een groentemolen of pureer alles met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de worsten om en om bruin op middelhoog vuur. Draai het vuur laag en bak in ca. 10 minuten gaar.
- Snij de worsten in schuine plakken. Schep de soep in diepe borden, schenk er wat druppeltjes olijfolie over.
- Verdeel er de plakjes worst over en bestrooi met wat peterselie en paprikapoeder. Eet met een stuk brood om in de soep te deppen.