Bospeensoep met rode linzen en stokbrood
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 bos bospeen
- 1 stuks banaansjalot
- 1 stuks stokbrood
- 100 ml Bulgaarse yoghurt
In Huis
- 1000 ml water (voor de bouillon)
- 3 teen knoflook
- olie om te bakken
- 2 stuks (groente)bouillonblokje
- 1 tl komijnpoeder
- 2 tl kerriepoeder
- 150 gram rode linzen
- naar smaak olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de waterkoker aan.
- Schil of schrap de wortels en snij ze in stukjes. Snipper de sjalot en snij de knoflook fijn. Verwarm wat olie in een soeppan en fruit de sjalot tot deze glazig is. Voeg vervolgens de wortel en knoflook toe en bak ca. 2 minuten mee.
- Voeg het komijn- en kerriepoeder toe aan de wortel en schep om.
- Verbrokkel de bouillonblokje(s) boven de pan en schenk het water er bij. Kook in ca. 15 minuten de wortelen gaar.
- Bak het stokbrood in 8-10 minuten af in de voorverwarmde oven.
- Pureer de wortelen tot een gladde soep en voeg de linzen toe in de pan. Deze kook je gaar in 8-10 minuten. Ze mogen nog wel een beetje bite hebben.
- Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer me een lepeltje yoghurt, scheutje olijfolie extra vierge en het stokbrood.