Bospeen met gember met in yoghurt gemarineerde kippendijen en aardappeltjes uit de oven
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 ml yoghurt
- 400 g kippendijenvlees
- 600 g aardappelen
- 1 bos peen
In Huis
- 2 teentjes knoflook
- 3 el citroensap
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- mespuntje chilivlokken
- 5 el olijfolie (extra vierge)
- 2 tl korianderpoeder
- 1 tl kaneelpoeder
- 2 cm gember
- 1 citroen
Recept stappen
- Zet een avond van tevoren de kip in de marinade. Pers de knoflook uit en meng met de yoghurt, het citroensap, paprikapoeder, komijnpoeder, de chilivlokken en 1 eetlepel van de olijfolie. Snij de kip in stukken en schep goed door de marinade. Dek af en laat tot de volgende dag intrekken in de koelkast. Schep de kip 1 of 2 keer om.
- Verwarm de oven voor op 220° C. Schil de aardappels en snij in stukken. Leg op de ovenplaat en besprenkel met 1 eetlepel van de olijfolie. Bestrooi met wat zout en bak ca. 40 minuten in het midden van de oven.
- Schrap in de tussentijd de bospeen en kook 4 minuten voor in kokend water met wat zout.
- Schil de gember en rasp grof. Meng de gember met 1 eetlepel van de olijfolie, korianderpoeder en kaneelpoeder. Voeg peper en zout naar smaak toe. Giet de peen af en schep om met de kruidenolie. Leg de wortels nadat de aardappels 15 minuten gebakken hebben, naast de aardappels in de oven. Bak samen nog 25 minuten totdat alles bruin en gaar is.
- Bereid in de tussentijd de kippendijen. Neem de kip ca. 30 minuten voor bereiding uit de koelkast. Verhit 2 eetlepels van de olijfolie in een braadpan tot heet. Doe de kipblokjes in kleine porties in de pan en laat ze aanbakken alvorens de volgende toe te voegen. Draai dan het vuur laag en laat de kip rustig 10 minuten bakken totdat alles gaar is. Laat aangebakken yoghurtmarinade met rust en de kip gewoon garen zonder de aanbaksels los te roeren.
- Serveer met de gebakken aardappels en wortels.
- Let op: de bereidingstijd is zonder één nacht marineren voor de kip!