Bosbietensalade met yoghurt
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 g bieten
- 1 dl yoghurt
In Huis
- 1 scheutje(s) olijfolie (extra vierge)
- 1 teentje(s) knoflook
- naar smaak peterselie
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Leg de bieten met schil een voor een op een vel aluminiumfolie en giet er een klein scheutje olijfolie over. Pak helemaal in het folie in.
- Leg de ingepakte bieten in de oven gedurende 1 of 1 1/2 uur afhankelijk van de grootte van de bieten (ze zijn gaar als je er met een mes makkelijk in kan prikken).
- Als de bieten gaar zijn, haal ze dan uit de oven en laat helemaal afkoelen.
- Pel dan het velletje eraf en snijd ze in plakken.
- Leg de plakken op een groot bord en besprenkel ze met wat olijfolie, peper en zout.
- Meng intussen de geperste knoflook door de yoghurt met een klein snufje zout.
- Snij de peterselie fijn.
- Verdeel de yoghurt over de bieten en strooi de gehakte peterselie over het geheel.
- Wijnsuggestie:Soave Classico - Balestri Valda (Veneto, Italie)