Borrelplank met grillworst, bruschetta en kleurrijke rauwkost
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks grillworst cheddar jalapeno
- 1 bakje grillworstspecerijen
- 4 sneetjes landbrood
- 250 gram geitenkaas belegen
- 2 stuks chioggiabiet
- 1 stuks peen
- 250 gram kastanjechampignons
- 2 tl peterselie
In Huis
- 1 teentje knoflook (voor de bruschetta)
- 50 ml milde olijfolie
- 4 el olijfolie extra vierge
- 2 el witte wijnazijn
- 2 tl mosterd
- olie om te bakken
- 1 teentje knoflook (voor de champignons)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Haal de grillworst uit de verpakking en rol door de bijgeleverde kruiden heen zodat de worst helemaal bedekt is. Klopt overtollige kruiden eraf. Leg de worst op een rooster in de oven en bak in ca. 15 minuten rondom bruin. Keer tussentijds een keer. Het vlees is al gaar als je het krijgt!
- Hak de knoflook fijn en meng met de milde olijfolie. Snij het brood in plakjes en bestrijk aan beide kanten met de knoflookolie. Leg de sneetjes op een met bakpapier beklede bakplaat onder of boven de worst. Bak de bruschetta ca. 5-10 minuten in de oven. Keer halverwege om. Laat de bruschetta afkoelen.
- Snij de kaas in blokjes.
- Maak de rauwkost: meng de olijfolie extra vierge, azijn, mosterd, peper en zout in een slabak. Schil de chioggiabiet en snij in zo dun mogelijke plakjes met een mandoline of kaasschaaf. Schil en snij de peen in frietformaat. Voeg de biet en de peen toe aan de dressing en meng goed door elkaar. Doe de rauwkost in een schaaltje.
- Snij de champignons in vieren. Bak in wat olie goudbruin. Hak de knoflook en de peterselie fijn. Voeg op het laatste toe. Schud een paar keer om en breng op smaak met peper en zout. Beleg de bruschetta met de champignons.
- Snij de worst in plakjes. Leg de worst, kaas en de bruschetta op een borrelplank. Serveer met de rauwkost.