Borrelhapjes
Limabonendip met peen
Hert-kipgehaktballetjes
Ciabatta met kastanjechampignons
Ciabatta met pesto van de Molkerei
Wild, Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 0.5 pakje limabonen
- 1 stuks peen
- 4 stuks ciabatta
- 400 gram hert-kipgehakt
- 250 gram kastanjechampignons
- 1 bakje pesto van de Molkerei
In Huis
- boter en olie om te bakken
- 2 teen knoflook (voor limabonendip)
- 2 tl paprikapoeder
- kneepje citroensap (uit flesje)
- 2 el olijfolie extra vierge
- 1 teen knoflook (voor champignons)
- 2 tl peterselie
Recept stappen
- Haal het gehakt vast uit de koeling.
- Verwarm de oven voor op 220 graden voor het brood.
- Maak de limabonendip. Giet de bonen af maar let op (!), bewaar het vocht. Fruit de knoflook in een soeppannetje in een beetje olie zachtjes en heel kort (tot de geur vrijkomt). Voeg het paprikapoeder toe en fruit kort mee. Voeg de bonen bij de knoflook en warm zachtjes door. Pureer samen met een scheutje bonenvocht tot een gladde puree. Breng op smaak met een kneepje citroensap en de olijfolie extra vierge.
- Schil de peen en snij in staafjes (om mee te kunnen dippen).
- Bak het brood af volgens instructie op de verpakking (ca. 5 minuten).
- Verwarm boter en wat olie in een koekenpan. Draai van het gehakt kleine gehaktballetjes. Bak de balletjes in ca. 5 minuten goudbruin en gaar.
- Snij de champignons in vieren. Bak in wat olie goudbruin. Hak de knoflook en peterselie fijn. Voeg op het laatste toe. Schud een paar keer om en breng op smaak met peper en zout.
- Snij het brood in sneetjes. Beleg de helft met de champignons en de andere helft met pesto.
- Serveer de limabonendip met de peenstaafjes bij de gehaktballetjes en de belegde broodjes.