Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Borrel pluk brood met kaas en peterselie

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Gemakskrat 8

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks Pain gris brood
  • 200 gram Graafstroom overjarig
  • 20 gram peterselie

In Huis

  • 50 gram (room)boter
  • 1 teentje knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Laat de boter op kamertemperatuur komen en verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij het brood in blokjes, maar snij het niet helemaal door. Het brood moet nog wel allemaal aan elkaar blijven zitten.
  3. Rasp de kaas en hak de peterselie fijn. Pers de knoflook. Meng 2/3e van de kaas samen met de peterselie en knoflook door de boter en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel het mengsel tussen het brood. Strooi de overgebleven kaas over het brood heen.
  5. Bak het brood ca. 10 minuten af in de oven.
  6. Serveer het brood bij de borrel.