Boontjes met Hottie sambal en gebakken tempeh
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 gram sperziebonen
- 3 sjalotten
- 1 cm gember
- 1 blok tempeh
- 1 el sambal, Hottie
In Huis
- 350 gram rijst
- 2 tenen knoflook
- Olie om te bakken
- 3 el Ketjap manis
- 50 gram santen
- 1 el Shiracha saus
Recept stappen
- Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing en houd warm.
- Kook de sperziebonen met wat zout in 5 min. beetgaar.
- Spoel de sperziebonen in een vergiet onder koud stromend water af om nagaren te voorkomen.
- Snipper de sjalot, pers de knoflook, schil en rasp de gember.
- Snijd de tempeh in kleine stukjes.
- Verhit in een wok de olie en bak de sjalot, knoflook en gember zachtjes aan.
- Roer de ketjap en sambal door.
- Voeg santen en 100 ml (bij 4p) water toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en breng op smaak met peper en zout.
- Schep de sperziebonen door het mengsel en draai het vuur uit.
- Verhit een laagje olie in een diepe koekenpan en frituur hierin de tempeh knapperig en goudgeel.
- Laat uitlekken op keukenpapier.
- Bestrooi met zout en roer er de terwijl de tempeh nog warm is de Shiracha saus door.
- Warm de bonen in de saus nog even door. Serveer met de tempeh en de rijst.