BOON nuggets met Frieslander aardappelen en coleslaw
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram Frieslander aardappelen
- 400 gram pastinaak
- 100 ml yoghurt
- 200 gram regenboogpeen
- 400 gram witte kool
- 1 bosje radijs
- 2 pakje BOON nuggets
- 1 bosje peterselie
In Huis
- olie om te bakken
- 3 el mayonaise
- 2 tl mosterd
- 1 el citroensap (uit een flesje)
- 1 teentje knoflook
Recept stappen
- Was of schil de aardappelen (zie tip), schil de pastinaak en snij in blokjes van 2 cm. Verwarm olie in een wok of koekenpan. Bak even aan, dek af en laat ca. 15 minuten garen. Haal, als ze beetgaar zijn, het deksel van de pan. Laat het vocht verdampen, voeg nog wat olie toe en bak op hoog vuur in ca. 5 minuten bruin. Schud af en toe om en breng op smaak met zout.
- Maak intussen in een grote slakom een dressing van mayonaise, yoghurt, mosterd, citroensap, peper en zout. Pers de knoflook erbij.
- Schil en rasp de peen. Snij de witte kool in hele dunne sliertjes. Doe bij de dressing en kneed een minuut lang met je handen, dan worden de groenten lekker zacht. Snij de radijsjes in kwarten (of kleiner) en voeg toe.
- Bak de nuggets zachtjes in wat olie een paar minuten warm en knapperig.
- Hak de peterselie fijn en meng door de coleslaw. Serveer met de nuggets, gebakken aardappelen en pastinaak en mayonaise indien gewenst.
- Grote eters? Was de aardappels dan i.p.v. schillen. Dat geeft meer volume en meer verzadigende vezels.