BOON falafelballetjes met flowersprouts, broccolicouscous, waterkers en yoghurtsaus
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 g Broccoli
- 10 g Peterselie
- 10 g Kervel
- 2 bakje(s) BOON falafelballetjes
- 2 stuk(s) Lente-ui
- 2 handje(s) Waterkers
- 200 g Flowersprouts
- 150 g Yoghurt
In Huis
- Olie om te bakken
- 1 teentje(s) Knoflook
- naar smaak Paprikapoeder
- 2 el Olijfolie (extra vierge)
- 1 el Citroensap (uit flesje)
- Olijfolie (besprenkelen)
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Let op je hebt twee keer waterkers nodig.
- 1. Snij alleen het uiterste stukje stronk van de broccoli. Maal roosjes en stronk in delen fijn in het bakje van de staafmixer (of met de keukenmachine).
- 2. Hak de peterselie en de kervel fijn. Hou van elk een beetje achter voor in het yoghurtsausje en leg de rest in een schaal voor de broccolicouscous.
- 3. Bak de falafelballetjes in een beetje olie langzaam rondom bruin.
- 4. Breng een pannetje water met zout aan de kook voor de flowersprouts.
- 5. Bak de broccolicouscous in een wok in een beetje olie ca. 5 minuten, schep af en toe om. Snij intussen de lente-ui in ringetjes. Knijp op het laatst de knoflook boven de broccoli en voeg de lente-ui toe. Hussel een paar keer om, draai het vuur uit, breng op smaak met wat paprikapoeder, peper en zout. Doe in een schaal en voeg de olijfolie extra vierge en citroensap (mag uit een flesje) toe. Roer de blaadjes waterkers erdoor (verwijder eventueel dikkere stelen).
- 6. Snij evt. een klein stukje van de steeltjes en blancheer de flowersprouts in 3-4 minuten beetgaar. Giet af, doe terug in de pan en besprenkel met wat olijfolie, citroensap (mag uit een flesje), peper en zout.
- 7. Meng in een bakje de yoghurt met peper, zout en de achtergehouden kruiden. Serveer de falafelballetjes met de broccolicouscous, de geroerbakte flowersprouts en de yoghurtsaus.