BOON crunchy chiliburger met gewokte groenten en gebakken aardappeltjes
Vegan, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram Frieslander aardappels
- 1 stuks ui
- 2 stuks puntpaprika
- 1 zakje paksoi
- 4 stuks BOON chiliburger
- 0.5 krop Romaanse sla
In Huis
- (vegan) boter en olie om te bakken
- 3 flinke teen knoflook
- kneepje citroensap (uit een flesje)
- naar smaak (vegan) mayonaise
Recept stappen
- Schrob de aardappels schoon en snij met schil in blokjes. Verwarm een flinke klont (vegan) boter en een goede scheut olie in een afdekbare wok. Bak de aardappeltjes 2 minuutjes stevig aan. Dek af en laat ca. 15 minuten gaar stoven. Prik om te kijken of ze beetgaar zijn, draai het vuur hoog en bak nog ca.5 minuten tot ze bruin zijn.
- Smelt een klontje boter met wat olie in een koekenpan. Snij de ui in halve ringen en fruit zachtjes. Bestrooi met zout.
- Halveer de paprika en snij in dunne halve maan plakjes. Voeg bij de ui en bak mee.
- Spoel de paksoi af. Snij de stengels in stukjes en het blad in repen. Hak de knoflook fijn. Voeg de stengels en knoflook bij de paprika en ui. Hou het blad nog even apart.
- Bak de BOON chiliburgers in wat olie in een koekenpan zachtjes krokant en warm.
- Snij de Romaanse sla in repen en was met behulp van een slacentrifuge. Voeg als de ui en paprika lekker bruin en zacht zijn de Romaanse sla en het blad van de paksoi toe. Roerbak tot ze net aan zijn geslonken. Breng op smaak met een kneepje citroensap en peper en zout.
- Serveer de groentewok met de aardappels en chiliburgers en (vegan) mayonaise naar smaak.