BOON Chilinuggets met friszoete coleslaw en gebakken Nicola aardappels
Vegetarisch, Vegan, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 kilo Nicola aardappelen (schone schil)
- 100 ml (vegan) yoghurt
- 500 gram spitskool
- 250 gram peen
- 1 stuks appel
- 2 pakje BOON chilinuggets
- 15 gram peterselie
In Huis
- olie om te bakken
- 3 el (vegan) mayonaise
- 2 tl mosterd
- 1 el citroensap
- 1 teentje knoflook
Recept stappen
- NB. Je gebruikt hiervoor de vastkokende Nicola aardappelen, je herkent ze aan hun schone schil.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Was de aardappelen en snij in blokjes van 2 cm. Meng met olie, zout en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.
- Maak in een grote slakom een dressing van (vegan) yoghurt, (vegan) mayonaise, mosterd, citroensap, peper en zout. Pers de knoflook erbij en verwijder het groene loofje, mocht dat er zitten.
- Snij de spitskool in dunne sliertjes. Schil en rasp de peen. Doe bij de dressing en kneed een minuut lang met je handen, dan worden de groenten lekker zacht. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Rasp en meng door de coleslaw.
- Verwarm olie in een koekenpan. Bak de nuggets in een paar minuten knapperig.
- Hak de peterselie (incl. dunne steeltjes). Meng door de coleslaw en breng op smaak met zout en peper indien nodig.
- Serveer de nuggets met de coleslaw, gebakken aardappelen en evt. een beetje mayonaise naar smaak.