BOON chiliburger op een broodje met sjalot, gebakken Agria en geroerbakte wintergroenten en tuinkers
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram Agria aardappels
- 600 gram witte kool
- 200 gram peen
- 2 stuks sjalot
- 4 stuks BOON chiliburger
- 4 stuks vegan burgerbolletje
- 2 stuks roodlof
- 1 bakje tuinkers
In Huis
- vegan boter en olie om te bakken
- 2 tl tijm
- 3 teen knoflook
- kneepje citroensap (uit een flesje)
- naar smaak mayonaise
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappels en snij in wedges. Meng met olie, peper en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de aardappels 20-25 minuten in de oven. Snij de witte kool in dunne reepjes en de peen in dunne staafjes (Julienne).
- Verwarm een goede klont vegan boter in een wok en roerbak de groenten een paar minuten op hoog vuur. Voeg als de kool wat geslonken is de tijm toe en wat zout. Hak de knoflook fijn en roerbak eventjes mee. Dek af en laat ca. 15 minuten zachtjes beetgaar smoren.
- Verwarm een beetje vegan boter in een koekenpan. Snij de sjalot in halve ringen en bak zachtjes met wat zout. Bak als de sjalot glazig en een beetje bruin is de BOON chiliburger om en om bruin in ca. 5 minuten.
- Bak de bolletjes ca. 5 minuten in de oven.
- Verwijder indien gewenst het hart van de roodlof en snij in ringen. Check of de groenten beetgaar zijn. Breng goed op smaak met een kneepje citroensap, zout en peper. Schep vlak voor het serveren de roodlof erdoor en knip de tuinkers eroverheen.
- Serveer de BOON burgers op een broodje met wat mayonaise, ketchup en de sjalotten, met groenten en gebakken aardappels.