BOON chiliburger met groentenroerbak en rijst
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 240 gram volkoren basmatirijst
- 1 stuks ui
- 2 stuks rode paprika
- 1 stuks courgette
- 4 stuks Boon chiliburger
- 600 gram spinazie (gewassen)
- 120 gram crème fraiche
In Huis
- 480 ml water (voor de rijst)
- olie om te bakken
- 2 teentjes knoflook
- kneepje citroensap (mag uit flesje)
Recept stappen
- Zet de rijst op met de aangegeven hoeveelheid water en zout, breng aan de kook en laat zachtjes in 25 minuten gaar en droog koken. Liefst met behulp van een vlamverdeler, heb je die niet? Voeg voor de zekerheid iets meer water toe.
- Snij de ui in halve ringen. Verwarm olie in een pan en bak de ui zachtjes aan. Voeg een flinke snuf zout toe. Snij de paprika in reepjes. Snij de courgette in blokjes. Voeg beide bij de ui. Zet het vuur hoger en roerbak 5 minuten mee.
- Bak de chiliburgers zachtjes in wat olie in 5-7 minuten bruin. Keer af en toe om.
- Pers de knoflook bij de ui, paprika en courgette als deze beetgaar zijn en bak nog even mee. Voeg de spinazie (in delen) toe en laat slinken. Roer de crème fraîche er doorheen als de spinazie is geslonken. Breng goed op smaak met peper en zout en eventueel een kneepje citroensap.
- Serveer met de rijst en de chiliburgers.