BOON chiliburger met gebakken aardappels en prei in beurre noisette
Vegetarisch, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1200 gram Nicola aardappelen
- 4 stuks prei
- 4 stuks BOON chiliburger
- 2 el peterselie
- 1 bakje zure room
In Huis
- olie om te bakken
- 1 teen(tje) knoflook
- 60 gram boter om te bakken
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Was de aardappels en snij in wedges. Meng in een mengkom met olie, zout en peper en verdeel over een met bakpapier bekleedde bakplaat, leg de knoflook ertussen. Bak ca. 25 minuten in de oven.
- Maak de beurre noisette. Smelt de boter op middelhoog vuur in een ruime afdekbare wok, stoof- of hapjespan tot goudbruin. Verwijder alleen het meest donkergroene deel van de prei. Kerf een stukje in, spoel zand er tussenuit en snij in ringen van 1 a 1,5 cm (niet te dun). Bak ca. 10 minuten in de beurre noisette tot de prei zacht is. Breng op smaak met peper en zout.
- Bak de BOON chiliburgers in wat olie in een koekenpan zachtjes krokant en warm.
- Hak de peterselie fijn, meng door de zure room. Breng op smaak met peper en zout. Haal de gepofte knoflook uit de schil en prak fijn. Meng door het sausje.
- Serveer de chiliburger met de prei, gebakken aardappeltjes en het sausje.