BOON chiliburger met gebakken aardappels en gesmoorde prei
Vegan, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1200 gram Nicola aardappelen
- 4 stuks prei
- 4 stuks BOON chiliburger
- 2 el peterselie
- 120 gram sojayoghurt
In Huis
- olie en vegan boter om te bakken
- 1 teen(tje) knoflook
- 2 tl gedroogde tijm
- kneepje citroensap (uit een flesje)
- 2 el vegan mayo
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Was de aardappels en snij in wedges. Meng in een mengkom met olie, zout en peper en verdeel over een met bakpapier bekleedde bakplaat, leg de knoflook ertussen. Bak ca. 25 minuten in de oven.
- Verwarm vegan boter in een grote koekenpan of wok. Verwijder alleen het meest donkergroene deel van de prei. Kerf een stukje in, spoel zand ertussenuit en snij in ringen van 1 a 1,5 cm (niet te dun). Bak een paar minuten al omscheppend. Voeg de tijm toe, dek af en laat in 10-15 minuten gaar stoven. Breng goed op smaak met peper, zout en een kneep citroensap.
- Bak de BOON chiliburgers in wat olie in een koekenpan zachtjes krokant en warm.
- Hak de peterselie fijn. Maak een sausje van de peterselie, sojayoghurt, vegan mayo, peper en zout. Haal de gepofte knoflook uit de schil en prak fijn. Meng door het sausje.
- Serveer de chiliburgers met de prei, gebakken aardappeltjes en het sausje.