Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Bonotto met raapstelen en kastanjechampignons

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Wk 50 wknd extra bonotto met paddenstoelen en spinazie

Ingrediënten

In de box

  • 1 landbol tarwe
  • 2 uien
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 2 bosjes raapsteel
  • 1 tarwe landbol

In Huis

  • 1 citroen
  • 2 blikjes witte bonen
  • 4 teentjes knoflook
  • olijfolie om te bakken
  • 2 tl tijm
  • 100 ml water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 125 ml zure room
  • om te serveren olijfolie (extra vierge)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bak daarin het brood in 8 a 10 minuten af.
  2. Rasp de schil van een halve citroen en pers de halve citroen uit. Laat de bonen uitlekken in een vergiet.
  3. Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en de knoflook tot de ui zacht begint te worden.
  4. Snij intussen de champignons in plakjes en bak een paar minuten mee met de ui en de knoflook. Voeg de tijm toe.
  5. Maak de raapsteel schoon: snij alleen de worteltjes eraf, niet de stelen, en was met behulp van een slacentrifuge. Snij de raapstelen in twee of drie delen.
  6. Voeg het water en het stukje groentebouillonblokje verkruimeld, bij de champignons. Voeg de uitgelekte bonen toe en verwarm het geheel nog even goed door, maar laat het niet meer echt koken. Roer de zure room erdoor en warm mee. Haal van het vuur en meng de raapstelen er als laatste door.
  7. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout en voeg naar smaak citroenrasp toe.
  8. Serveer de bonotto met een stevige plak brood en wat olijfolie extra vierge.