Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Bonotto met paddenstoelen en raapstelen

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Quinoa-boerenkool-geitenkaassalade | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 campagnebol
  • 1 citroen
  • 2 blikjes witte bonen
  • 2 ui
  • 250 gram kastanje champignons
  • 2 bosje(s) raapstelen
  • 125 ml creme fraiche

In Huis

  • 4 teentje(s) knoflook
  • 1 scheutje(s) olijfolie
  • 1 blokje(s) groentebouillon
  • 2 tl tijm
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bak daarin de campagnebol in 8 a 10 minuten af.
  2. Rasp de schil van een halve citroen en pers de halve citroen uit.
  3. Laat de bonen uitlekken.
  4. Snipper de uien en hak de knoflooktenen fijn. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui en de knoflook tot de ui zacht begint te worden.
  5. Snij intussen de champignons in plakjes en bak deze een paar minuten mee met de ui en de knoflook. Voeg de tijm toe.
  6. Maak de raapsteel schoon: snij alleen de worteltjes onderaan de stelen eraf en was en maak droog met behulp van een slacentrifuge. Snij de steeltjes en bladeren van de raapstelen in twee of drie delen.
  7. Voeg ca 100 ml water en een verkruimeld groentebouillonblokje toe aan de champignons. Voeg dan de uitgelekte bonen toe en verwarm het geheel nog even goed door, maar laat het niet meer echt koken.
  8. Roer de creme fraiche erdoor en warm mee. Haal van het vuur en meng de raapstelen er als laatste door.
  9. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout en voeg naar smaak citroenrasp toe.
  10. Serveer de bonotto met de ciabattas.
  11. Tip: als er eters zijn die niet zo van citroen houden, kun je de citroenrasp ook op tafel in een bakje serveren en iedereen zelf naar smaak aan zijn bonotto laten toevoegen.