Bonensoep met brood crostini’s en cashewdip
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 3 stengels bleekselderij
- 100 gram wortelpeterselie
- 200 gram peen
- 1 stuks pain gris brood
In Huis
- 100 gram cashewnoten
- 150 ml water (voor cashewroom)
- olie om te bakken
- 3 teentjes knoflook
- 1 stuks rode peper
- 1 el paprikapoeder
- 2 blikjes tomatenstukjes
- 1 blokje groentebouillon
- 500 ml kokend water
- 1 blaadje laurier
- 1 kneepje citroensap (uit een flesje)
- 2 blikjes boterbonen
Recept stappen
- Zet de cashewnoten in een bakje met de aangegeven hoeveelheid water en laat even wellen.
- Snipper de ui. Verwarm olie in een soeppan en fruit de ui zachtjes aan. Snij de bleekselderij in halve maantjes en voeg toe. Snij de knoflook en rode peper fijn en voeg samen met het paprikapoeder toe. Laat vijf minuten zachtjes meebakken maar niet kleuren.
- Zet de waterkoker aan en verwarm de oven op de grill stand.
- Schil en snij de wortelpeterselie en peen in halve maantjes, voeg toe en bak even mee.
- Pureer de tomatenstukjes grof. Voeg het bouillonblokje, kokende water, laurierblad en tomaten toe en laat 15 min pruttelen. Hoe langer hoe lekkerder, dus als je de tijd hebt…
- Doe de cashewnoten incl. het water in het bakje van de staafmixer en maal heel fijn, tot een soort room. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
- Snij de pain gris in repen van 1.5 cm dik. Leg op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Bak knapperig in ca. 5 min. Hou in de gaten en draai eventueel tussentijds om.
- Spoel de boterbonen af in een vergiet en laat even uitlekken. Voeg ze toe aan de soep en warm goed mee. Maak de soep op smaak met peper en zout.
- Serveer de soep met de croutons en de cashewdip. De dip is lekker op de croutons, maar het is ook erg lekker om hem door de soep te roeren!