Bonenschotel met kalfsworst en raapstelensalade
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuk(s) kalfsbraadworst
- 2 blikje(s) tomaat
- 2 blikje(s) witte bonen
- 1 takje(s) rozemarijn
- 1 bos(sen) raapstelen
- 2 teentje(s) knoflook
- om te bakken olijfolie
- scheutje(s) balsamicoazijn
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Verwarm de oven op 200 graden. Hak de uien en de knoflook fijn.
- Bak in een grote koekenpan met en klein scheutje olijfolie de braadworsten even aan zodat ze een bruin velletje krijgen, ongeveer 5 minuten.
- Haal ze uit de pan (ze gaan straks verder garen in de oven) en bak in hetzelfde bakvet de ui en de knoflook even zachtjes aan.
- Doe er na 5 minuten de blikken tomaten bij en het hele takje rozemarijn en takje salie. Roer even goed door en doe er dan de uitgelekte witte bonen bij. Breng op smaak met peper en zout.
- Schenk het geheel in een ovenschaal en leg de worsten er bovenop. Zet gedurende 30 minuten in de oven.
- Maak intussen de raapstelen salade: snij de worteltjes van de raapstelen en was ze even goed. Let op; de steeltjes zijn ook heel lekker, die moet je er wel aan laten zitten!
- Meng de raapstelen met wat olijfolie en een scheutje (balsamico) azijn, en een snufje peper en zout.
- Dien de ovenschotel op met de raapstelensalade.
- Tip: Het is ook erg lekker om de raapstelen vlak voor het opdienen door het tomaat-bonen mengsel te mengen!