Bonenschotel met bleekselderij en paprika
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 ui
- 2 stuk(s) paprika
- 1 stengel(s) bleekselderij
- 800 g tomaten
- naar smaak korianderblad
In Huis
- 2 el plantaardige olie
- 1 tl gemalen komijn
- 4 teentje(s) knoflook
- 2 el paprikapoeder
- 2 tl oregano
- 450 g zwarte bonen
- 600 g witte bonen
- 300 blikje(s) mais (blik)
- naar smaak peper en zout
- 200 g Griekse yoghurt
Recept stappen
- Verhit de olie in een grote braadpan op matig tot hoog vuur. Bak hierin de ui, paprika (zonder zaadjes, kleingesneden), bleekselderij (kleingesneden), koriandersteeltjes en knoflook (fijngesneden) circa 5 min zachtjes aan. Voeg paprikapoeder, oregano en komijn toe. Schep de groenten nog 1 min om.
- Voeg de tomaten, de bonen (uitgelekt en afgespoeld) en 2,5 dl water toe. Laat de bonenschotel onafgedekt 30 min pruttelen.
- Voeg de maïs toe en laat alles nog 10 min. pruttelen.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Dien op in diepe borden, doe op elk bord een klodder Griekse yoghurt en bestrooi met de blaadjes koriander.
- Tip: ipv witte en zwarte bonen kun je ook andere bonensoorten gebruiken, bijvoorbeeld linzen, bruine bonen, kikkererwten etc. Let wel op dat sommige soorten zoals linzen een kortere kooktijd hebben.