Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Bonen-venkelpuree met bloemkool en paprika, grillkaas, kappertjesvinaigrette en amandelschaafsel

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Venkel-bonen puree met grillkaas | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks rode paprika
  • 2 stuks venkel
  • 1 stuks bloemkool
  • 250 gram peen
  • 1 tl (!) rozemarijnnaaldjes
  • 2 el peterselie
  • 2 el kappertjes
  • 60 gram amandelschaafsel
  • 2 pot witte bonen
  • 300 gram Syrische grillkaas (uit NL)

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 el citroensap (mag uit een flesje)
  • 2 tenen knoflook (in de schil)
  • 1 tl mosterd
  • 6 el olijfolie extra vierge (voor de vinaigrette)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de paprika in dunne reepjes. Snij de helft(!) van de venkel in dunne plakjes. Maak roosjes van de bloemkool en snij de stelen in stukken. Schil de peen en snij in frietformaat. Leg alles in een grote ovenschaal of braadslee. Meng met flink olie, de helft van het citroensap, zout en peper. Leg de knoflook (in de schil) ertussen. Bak ca. 25 minuten in de oven tot de groenten gaar zijn.
  3. Snij de rest van de venkel in dunne plakjes. Hak de rozemarijnnaaldjes fijn. Verwarm olie in een koekenpan. Bak de venkel en rozemarijn ca. 2 minuten aan, voeg wat zout en een scheut water toe (100 ml bij 4p), dek af en laat in ca. 15 minuten gaar smoren.
  4. Hak de peterselie fijn. Maak een vinaigrette van de kappertjes, mosterd, olijfolie extra vierge, peterselie, peper, zout en de rest van het citroensap.
  5. Rooster het amandelschaafsel (zie tip 1) in een droge koekenpan (groot genoeg voor de grillkaas straks) tot ze begint te bruinen. Laat afkoelen op een bordje en veeg de pan schoon.
  6. Giet de witte bonen af. Haal de knoflook uit de oven (check of ze goed zacht zijn) en druk uit de schilletjes. Doe met de boterbonen, gesmoorde venkel, knoflook en een flinke scheut olijfolie extra vierge in de steelpan. Pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper. Warm op een zacht vuurtje op.
  7. Verwarm olie in de eerder gebruikte koekenpan. Halveer de blokken grillkaas en smeer in met olie. Bak aan beide kanten tot ze een goudbruin en krokant korstje hebben. Serveer direct (anders worden ze taai) met de groenten uit de oven, kappertjesvinaigrette en bonen-venkelpuree (zie tip 2). Bestrooi met het amandelschaafsel.
  8. 1. Je hebt lekker veel amandelschaafsel. Rooster wat meer en zet in een bakje op tafel als snackje. 2. Overgebleven puree en groenten zijn heerlijk op een broodje.