Bonen-groentensoep met Turks brood crostini’s, cashewdip en tuinkers
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 120 gram cashewnoten
- 1.5 stuks rode ui
- 300 gram peen
- 2 stuks prei
- 2 blikjes tomatenstukjes
- 1 bakje tuinkers
- 1 stuks Turks bruin brood
- 2 blikje boterbonen
In Huis
- 150 ml water (voor cashewroom)
- olie om te bakken
- 3 teentjes knoflook
- 1 el paprikapoeder
- 2 tl gedroogde tijm
- 1 blokje groentebouillon (zie *let op)
- 500 ml kokend water
- 1 blaadje laurier
- 1 kneepje citroensap (uit een flesje)
Recept stappen
- Zet de cashewnoten in een bakje met de aangegeven hoeveelheid water en laat even wellen.
- Snipper de rode ui. Verwarm olie in een soeppan en fruit zachtjes aan. Snij de knoflook fijn en voeg samen met het paprikapoeder en de gedroogde tijm toe.
- Schil en snij de peen in halve maantjes. Kerf de prei in de lengte in en spoel zand ertussenuit. Snij in ringen. Bak beide vijf minuten zachtjes mee.
- Zet de waterkoker aan. Pureer de tomatenstukjes grof indien gewenst (m.b.v. een staafmixer). Voeg het bouillonblokje, kokende water, laurierblad en de tomaten toe en laat 15 minuten pruttelen. Hoe langer hoe lekkerder, dus als je de tijd hebt...
- Mix de cashewnoten incl. het water in het bakje van de staafmixer in tot een soort room. Knip de tuinkers af en maal de helft ervan kort door de room. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Zet de rest van de tuinkers in een schaaltje op tafel.
- Zet de oven op de grill stand. Snij het Turks brood in repen van 1,5 cm dik en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Bak knapperig in 2-4 minuten onder de grill. Hou in de gaten (!) en draai tussentijds om.
- Giet de boterbonen af. Voeg bij de soep en warm even mee.
- Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer met de crostini, cashewdip en rest van de tuinkers. De dip is lekker op de croutons maar het is ook erg lekker om door de soep te roeren!
- *Let op: een bouillontablet is soms voor 500 ml, en soms voor 1 liter.