Bolognese van Waterlant’s Weelde met tagliatelle en gesmoorde groenten
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 gram peen
- 2 stuks prei
- 400 gram tagliatelle
- 800 gram bolognese saus
- 1 bosje peterselie
In Huis
- olie om te bakken
- boter om te bakken
- kneepje citroensap (uit een flesje)
Recept stappen
- Zet een grote pan gezouten water op voor de pasta.
- Schil en snij de peen in blokjes van ca. 1 cm. Verwarm olie en een klont boter in een afdekbare koeken- of hapjespan en bak een paar minuten. Voeg zout toe. Kerf intussen de prei in de lengte in. Spoel het zand ertussenuit. Snij in ringen. Voeg bij de peen en bak even mee. Draai het vuur zachter, dek af en laat de groenten gaar smoren in ca. 10 minuten.
- Kook de tagliatelle al dente in 9-11 minuten. Giet af.
- Verwarm de bolognese saus in een pannetje op zacht vuur.
- Breng de gesmoorde groenten op smaak met een kneepje citroensap, zout en peper.
- Hak de peterselie grof.
- Serveer de tagliatelle met de pastasaus en gesmoorde groenten. Garneer met wat peterselie naar smaak.