Boeuf bourguignon
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 g Ontbijtspek
- 600 g Runderstoofvlees
- 2 stuk(s) Knoflook
- 2 stuk(s) Uien
- 1 stuk(s) Winterpeen
- 2 takje(s) Rozemarijn
- 5 takje(s) Tijm
- 2 bakje(s) Gemengde paddenstoelen
In Huis
- 40 g Boter
- 1 el Tomatenpuree
- 2 el Bloem
- 2 blaadje(s) Laurier
- 1 fles(sen) Rode wijn
- 1 blokje(s) Runderbouillon
Recept stappen
- Smelt de boter in een grote braadpan en bak de spekjes hierin uit.Verwijder de spekjes met een schuimspaan en zet weg.
- Bak in het overgebleven vet de stukken rundvlees rondom bruin (zo nodig in porties). Haal ook het rundvlees uit de pan en zet apart.
- Bak de gesnipperde ui, gehakte knoflook en in kleine blokjes gesneden winterpeen zachtjes aan in het overgebleven braadvet tot de ui glazig wordt.
- Doe de tomatenpuree erbij en bak mee. Strooi als de tomatenpuree lekker begint te ruiken de bloem erbij. Roer goed door en voeg de wijn beetje bij beetje toe. Blijf roeren.
- Doe dan het vlees weer terug in de pan. Vul aan met wat water of runderbouillon (water plus blokje mag ook) tot het vlees net aan onder het vocht staat.
- Voeg dan laurier, rozemarijn, tijm, zout en peper toe. Breng aan de kook. Leg het deksel op de pan en laat 2 tot 2,5 uur op zeer laag vuur zachtjes koken.
- Voeg het laatste half uur de paddenstoelen-mix en de gebakken spekjes toe. Verwijder voor het serveren de rozemarijn, tijm en laurierblaadjes.
- Lekker bijvoorbeeld met in boter en tijm geglaceerde regenboogpeen en smeuige knolselderij-aardappelpuree.