Boeuf Bourgignon van Waterlants Weelde met witte rijst en snelle roerbakgroenten
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 gram Boeuf bourgignon Kant en Klaar
- 300 gram witte rijst
- 1 stuks ui
- 2 stengels bleekselderij
- 1 teentje knoflook
- 1 stuks paprika
- 200 gram cherrytomaatjes
- 1 stuks courgette
In Huis
- olie om in te bakken
Recept stappen
- Warm de Boeuf Bourgignon zachtjes op in een pan.
- Zet de helft van het zakje rijst op (of alles ook alvast voor het curry gerecht) in dubbel de hoeveelheid water. Breng aan de kook en laat zachtjes in 8 minuten gaar en droog koken.
- Snipper 1 ui en snij 1 of 2 stengels bleekselderij in boogjes. Fruit in wat olie in een wok. Hak een teen knoflook fijn en voeg toe. Snij 1 paprika in stukjes en bak mee. Halveer 200 gram cherry tomaatjes en voeg bij de roerbak. Snij tot slot de courgette in blokjes en bak een paar minuutjes mee. Wij houden altijd van een beetje bite in de courgette en merken dat veel kinderen dat ook lekkerder vinden. Breng goed op smaak met peper en zout.
- Serveer de Boeuf Bourgignon met de rijst en de groenteroerbak (meng indien gewenst de groenten bij het vlees).
- Wil je meer groenten? Je hebt een extra broccoli gekregen en wat meer cherrytomaatjes: altijd handig voor de kinderen.