Boerenkoolstamppot met vegan hachee
Vegetarisch, Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 gram Frieslander aardappels
- 500 gram witte bataat
- 400 gram boerenkool
- 1 stuks ui
- 400 gram vegan stoofstukjes
- 2 zakje jus
In Huis
- olie om te bakken
- scheutje (plantaardige) melk
- optioneel (plantaardige) boter
- optioneel olijfolie extra vierge
- 200 ml water
Recept stappen
- Schil de aardappels en bataat. Snij in gelijke stukken. Doe in een grote pan met een laagje gezouten water. Leg de boerenkool op de aardappels. Kook met deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
- Snij de ui in halve ringen. Verwarm olie en optioneel (plantaardige) boter in een grote (!) koekenpan en fruit de ui zachtjes.
- Check met een vork of de aardappels, bataat en boerenkool gaar zijn. Giet af en schenk er een beetje (plantaardige) melk bij. Stamp met een flinke klont (plantaardige) boter of olijfolie extra vierge tot boerenkool-bataatstamppot. Breng op smaak met zout en peper. Hou warm.
- Schuif de ui naar één kant en bak de vegan stoofstukjes 5-6 minuten aan. Voeg de jus en het water toe. Laat nog 1-2 minuten zachtjes pruttelen.
- Serveer de boerenkoolstamppot met de vegan stoofstukjes en jus.