Boerenkoolstamppot met rozemarijnuitjes, walnoten en oesterzwammen
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram witte bataat
- 800 gram Doré kruimige aardappels
- 400 gram boerenkool
- 2 stuks rode ui
- 2 tl rozemarijn
- 100 gram walnootstukjes
- 300 gram oesterzwammen
In Huis
- 40 gram vegan boter
- olie om te bakken
- 1 teen(tje) knoflook
- 3 el balsamicoazijn
- scheutje vegan melk
- klont vegan boter
Recept stappen
- Schil de bataat en aardappels en zet net onder water. Voeg zout toe en leg de boerenkool erbovenop. Dek goed af en breng aan de kook. Kook/stoom gaar in ca. 20 minuten.
- Snij de rode ui in dunne halve ringen. Verwarm een flinke klont vegan boter en wat olie in een kleine koekenpan. Fruit de ui zachtjes. Voeg zout en peper toe. Hak de rozemarijnnaaldjes en knoflook fijn. Voeg met de walnootjes bij de ui als ze glazig is. Bak zachtjes verder. Schep om en blus af met balsamicoazijn.
- Scheur de oesterzwammen in repen. Bak in wat olie op hoog vuur ca. 5 minuten tot ze bruin en gaar zijn. Pers er een knoflookteentje bij indien gewenst en bestrooi met peper en zout.
- Giet de aardappels en boerenkool af (bewaar wat kookvocht). Stamp tot puree met een flinke scheut vegan melk en een klont vegan boter en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïg te maken. Serveer de stamppot met de oesterzwammen en het ui-rozemarijn-walnotenmengsel. Heb je nog Italian aged over? Ook hier lekker bij!