Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Boerenkoolstamppot met rozemarijnuitjes, walnoten en feta

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Boerenkoolstamppot met rozemarijnuitjes, walnoten en feta | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 500 gram witte bataat
  • 800 gram Doré kruimige aardappels
  • 400 gram boerenkool
  • 2 stuks rode ui
  • 2 tl rozemarijn
  • 100 gram walnootstukjes
  • 150 gram feta

In Huis

  • 40 gram boter
  • olie om te bakken
  • 1 teen(tje) knoflook
  • 3 el balsamicoazijn
  • scheutje melk
  • klont boter
icon package

Recept stappen

  1. Schil de bataat en aardappels en zet net onder water. Voeg zout toe en leg de boerenkool erbovenop. Dek goed af en breng aan de kook. Kook/stoom gaar in ca. 20 minuten.
  2. Snij de rode ui in dunne halve ringen. Verwarm een flinke klont boter en wat olie in een kleine koekenpan. Fruit de ui zachtjes. Voeg zout en peper toe. Hak de rozemarijnnaaldjes en knoflook fijn. Voeg met de walnootjes bij de ui als ze glazig is. Bak zachtjes verder. Schep om en blus af met balsamicoazijn.
  3. Giet de aardappels en boerenkool af (bewaar wat kookvocht). Stamp tot puree met een flinke scheut melk, boter, peper en zout. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïg te maken.
  4. Leng eventueel de balsamicouitjes aan met wat water en serveer bij de boerenkoolstamppot samen met de verkruimelde feta en het ui-rozemarijn-walnotenmengsel.